Bakancslista

A Nagy Bakancslista – avagy, mi van ha mégis beüt a világvége Moly.hu-s kihívásom teljesítése.

Az élet is egy nagy kihívás. De merjünk élni! (2013 küszöbén)

A minap megnéztem „A bakancslista” című filmet Edward (Jack Nicholson) és Carter (Morgan Freeman) haldokló rákbetegek főszereplésével, és nagyon megtetszett a történet. Kicsit ráébresztett, hogy mennyire nem éljük úgy az életünket a szabályok és korlátok miatt, ahogyan valójában szeretnénk. Aztán eszembe jutott ez a világvége hisztéria. Lassan tönkreteszik az emberek a Földünket, ami súlyos következményekkel jár. Vajon hány éven belül következik be a valódi apokalipszis? Ezért jött az ötlet, hogy létre hozzak ebből egy kihívást. Ám a kihívásom valódi célja az ösztönzés, hogy ne csak játszunk a gondolatokkal, hanem tegyünk is érte. Valósítsuk meg az álmainkat, önmagunkat, és éljünk minnél tartalmasabb életet!

 

A feladat egyszerű:

-Sorolj fel 10 könyvet, amit mindenképpen el akarsz olvasni.
-Sorolj fel 10 olyan helyet, vagy várost, vagy államot a világban, ahová mindenképpen el szeretnél jutni, mindegyiket legalább egy-egy mondattal indokold, hogy miért, és mit szeretnél ott látni, csinálni.
-Sorolj fel 10 olyan őrült dolgot, amit talán soha nem tennél meg, de ha tudnád, hogy nem sok van hátra, vagy beüt a ménkő azért biztosan belevágnál.
-Sorolj fel 10 embert, akikkel nagyon szeretnéd eltölteni az utolsó napjaidat. (Lehetnek híresek, lehetnek családtagok, barátok, csak jelezd, hogy ki kicsoda.)
-És végül sorolj fel 10 olyan dolgot, amit hátra szeretnél hagyni az utókornak, miután nem leszel már. (Lehet tárgy, vagy akár eszme is)

 

 

Először is a 10 könyv:

1, Dan Wells - Nem vagyok sorozatgyilkos

https://moly.hu/system/covers/normal/covers_204578.jpg?1347435124

2, Henry Jacoby - Dr. House és a filozófia

Henry Jacoby (szerk.): Dr. House és a filozófia

3, Dante Alighieri - Isteni színjáték

Dante Alighieri: Isteni színjáték

4, Artner Tivadar - Évezredek művészete

Artner Tivadar: Évezredek művészete

5, Bruce Goldberg - Lélekgyógyítás

Bruce Goldberg: Lélekgyógyítás

6, Raymond Avrey Moody - Élet az élet után

Raymond Avery Moody: Élet az élet után / Gondolatok a halál utáni életről

7, Dan Brown - Angyalok és Démonok

Dan Brown: Angyalok és démonok

X  8, Danielle Trussoni - Angelology -Az átok

Danielle Trussoni: Az átok

X  9, Abdul Alhazred - Necronomicon

Abdul Alhazred: Necronomicon

10, Müller Péter - Titkos tanítások

Müller Péter: Titkos tanítások

 

Most következik a 10 hely a világon, ahová szeretnék eljutni:

1, USA - Los Angeles

Már régen meg szeretném nézni az "Angyalok Városát", nem véletlenül játszódik ott több novellám és történetem. Lehetőleg mielőtt a törésárok a part mentén valami iszonytató katasztrófával nem sújtja, és el nem tünteti.

2, Japan - Tokio

Japán fővárosát mindenképpen látnom kell, mert lenyűgöző embereknek tartom az ebben az országban élőket. Természetesen több helyen is szívesen megfordulnék a szigetországban.

3, Amazónia

Amazónia a Föld legnagyobb egybefüggő trópusi esőerdeje. Mind a lenyűgöző bioszszféra, mind az ott élő emberek miatt is szeretném megnézni. Remélem az emberiség hagy rá még nekem időt.

X  4, Erdély

Erdélyen belül bárhova. De főleg oda, ahol még nem voltam. Szóval ezt félig ki is pipálhatjuk. (Csíkszereda, Csíkdánfalva, Gyilkos-tó, Szent Anna-tó, Oltárkő, Fogarasi havasok...stb.)

5, Írország

Azon belül természetesen elsősorban Dublin és Wicklow, ahol a könyvem egy része játszódik. Persze ha már ott leszek máshol is szívesen szétnéznék. Például Stonehenge kőmonolitjait sem hagyhatom ki. ^-^

6, Finnország

Imádom a finneket. Még a hideg sem tud eltántorítani!!!

7, Thibet

Akár csak a filmben, Thibetet látni kell, a maga minden spirituális és nagyon is evilági gyönyörűségével. Hallani akarom a hegyek, és a szréfák zenéjét, ami csak ilyen magasságokban élvezhető.

8, Kína

Akár csak Japán, számomra Kína is lenyűgőző, a maga kultúrális magaslataival és mélységeivel egyaránt. Az meg nem is kérdés, hogy végigzabálnám az összes tartományt, mindent megkóstolnék, amit lehet. ^-^'

9, Mexikó

Az ottani emberek számomra furábbak, mint bármely keleti nép. Mélyen vallásosak és családcentrikusak, ugyanakkor erősakaratúak (főleg a férfiak ego-jára célzok), önfejűek. Ezt a fura ellentétet mindenképpen saját magam szeretném megtapasztalni, nem beszélve az egyébb különlegességekről.

10, Egyiptom

Az egykoron virágzó civilizáció, ami nagy részben még mindig a múltjából él. De hát jól van, igazából én is ezért mennék oda. Megnézni a piramisokat, és bejárni a Királyok Völgyét, valamint a Holtak Városát.

 

 

10 őrült, vagy kevésbé őrült dolog, amit meg akarok tenni:

1, Felmászni a világ legmagasabb pontjára, és elordítani magam, hogy "mindenki kapja be". (De lehet, hogy a levegővel bajok lennének... XD)

2, Odamenni a világ leghelyesebb pasijához, megcsókolni, aztán elmosolyodni, és egy "Have a nice day!" felszólalással sarkon fordulva elsétálni. (van jelöltem, de azt azért nem fogom elmondani, csak ha sikerült megvalósítani...)

Na drágáim, most fogtok kissé fintorogni...

3, Végignézni egy (természetesen halott) ember felboncolását, amit lehetőleg egy orvosszakértő végez.

X  4, Segíteni egy vadidegennek.

(Na ez többszörösen kipipálva)

5, Egyszer gyalog és tömegközlekedési eszközökkel bejárni Magyarországot. (Ez már csak a kiadandó pénzösszeg miatt is őrültség ^-^' )

6, Felvetetni magam egy menő munkahelyre, aztán egy hét munka után beolvasni az arrogáns főnöknek, úgy hogy ne csak kirúgjon de egy életre kissebbrendűségi komplexusa legyen.

7, Egyszer addig ébren maradni, amíg nem jelentkeznek azok a bizonyos "kötelező áramkimaradások". Az milyen durva lehet, amikor nem tudod eldönteni, hogy amit tapasztaltál valóság, vagy csak álom?!

8, Megölelni egy olyan embert, akit szívből utálok, és aki szívből gyülöl. Szerintetek milyen fejet vágna utána.....vagy közben...? ^-^

9, Eltölteni egy hónapot egy elmegyógy intézetben, mint beteg.^~^'

10, Eltölteni egy hetet egy börtönben, mint szociális munkás, és lelki tanácsadó.

 

10 ember akikkel az utolsó napjaimat tölteném:

Mivel nem tudom hogy előbb halok-e meg mint ahogy egy katasztrófa bekövetkezik, kategorizálni fogok.

10 ember akivel katasztrófa esetén szeretnék lenni (család, barátok) vagy szeretném ha ott lennének a halálos ágyamnál: Édesanyám, Édesapám, Raina és Denis, Yoey és Jozef, Lucyon, Bátyám és a kölyök, Mandy, Joe (na ő tuti halálra röhögtetne közben...)

10 híres ember, akikkel mindenképp találkozni akarok, mielőtt... : Hugh Laurie, Cesar Millan, Gary Oldman, Christopher Walken (bár erre már kevés esély van), Hugh Jackman, Johnny Depp, Nalini Singh, Laurell K. Hamilton, Tuomas Holopainen, Marco Hietala

 

10 olyan dolog, amit hátra szeretnék hagyni az utókornak:

1, A könyveimet amiket én írtam, ami kész van és amiket még nem fejeztem be. (Ebben az eszmék egy része is benne van.)

2, A rajzaimat és az alkotásaimat.

3, A képességet, hogy az emberek megtanuljanak környezettudatosan, a Földünket óvva élni.

4, Szeretném beteljesíteni a spirituális utamat, amivel sok dolgot átörökíthetnék.

5, A farkasos gyűjteményemet.

6, Boldog emlékeket amik tele vannak nevetéssel, sírással és sírva nevetéssel. ^-^

7, Valami egyedülálló felfedezés.

8, Egy gyermeket, aki az én vérem, és tovább viszi mindazt, amit én tudok, ami én vagyok, hozzátéve a saját lényét.

9, A nevemet, amit legalább egy kontinensen ismernek.

10, A beteljesített bakancslistámat ^-^