Ismerkedés az angyalokkal

2012.09.26 13:00

Először is tisztázzuk, mi is, vagy ki is, azaz angyal.

Az angyalok egy isteni anyagból, erőből, Isten által létrehozott, teremtények, akik a szellemi síkon léteznek. Többnyire „erőgömb” vagyis összpontosult energia formájában léteznek. De képesek felvenni emberi, vagy állati alakot is, attól függően, hogy épp mire van szükség, az adott feladatuk elvégzésére. Sajnos a néphiedelemmel ellentétben az angyaloknak eredendően nincsenek szárnyaik, legalább is nem olyan tollas madár szárnyak, ahogyan az emberek elképzelik. Ez onnan eredeztethető, hogy amikor látomásokban megjelentek az embereknek, az őket körülölelő hatalmas szellemi energia, vagy nevezzük aurának, olyan nagy volt, hogy már-már szárnyaknak tűnt. És mivel az embereknek ez tetszik (hiszen a szárnyak a szépség, a légiesség, az álmok, a repülni vágyás, a védelem szimbólumai lettek) ezért ők előszeretettel tesznek ennek az óhajnak eleget, és többnyire így mutatkoznak. Mert mindig olyan formát öltenek, ami az embernek kellemes, nem rémisztő, és az elméjének elfogadható, feldolgozható.

Arra törekednek, az a céljuk, hogy az embereket segítsék az útjukon, és az eléjük állított feladatokkal „képezzék” őket, hogy fejlődjenek, és elérhessék a megvilágosulás szintjét.

Az angyalok hierarchiája a következő:

Első Kar:

Kerubok

Szeráfok

Trónállók (Trónok)

Ők állnak a legmagasabb szinten, az Isteni Erő „őrzői”.

Második Kar:

Uralkodók (Uraságok)

Erősségek

Hatalmasságok

Ők a közvetítők a szellemi világ és a földi világ között.

Harmadik kar:

Fejedelmek (Archék)

Fő angyalok (Arkangyalok)

Angyalok (Őrangyalok)

Ők állnak legközelebb az emberekhez, mivel ők érintkeznek közvetlenül a földi világgal. Segítenek, terelgetnek minket. Feladatokkal látnak el, tiszteletben tartva az emberi szabad akaratot.

Tulajdon képen szeretném nektek bemutatni az összes angyali kart, ezért visszafelé fogom elkezdeni egyesével, haladva felfelé az erő ranglétráján.

 

Ők a Tündöklők, vagyis azok az angyalok, akik Isten kegyeltjei.

Ezen kívül természetesen ott vannak a Bukottak is. Azért meg kell őket is említeni, hiszen valaha ők is angyalok voltak, csak elbuktak, lebuktak. Most az első „angyal” a Fényhozó, vagyis Lucifer csatlósai, és már egészen másra törekednek, mint „égi” társaik!

Valamint meg szeretném említeni a Nephilimeket is a végén, a félig angyal, félig ember lényeket.